[pic=659_1276708346.jpg]Volgende week woensdag treedt Belgisch Kampioen Barista Kenny Burssens aan op het Wereldkampioenschap Barista in Londen. De topsommelier maakt volgens insiders grote kans om bij de top te eindigen op het Roland Garros voor koffiespecialisten. Rombouts trainde hem daarvoor een jaar lang intensief, met internationale stages, presentatietechnieken en dagelijkse trainingsessies voor het maken van de perfecte espresso. Rombouts-trainer Manu Demets: "Talenten als Kenny Burssens werken mee aan een professionele koffiecultuur in België. Dat kunnen we bij Rombouts alleen maar aanmoedigen."Topsommelier Kenny Burssens staat bij culinaire liefhebbers bekend als de gastheer van Invincible in Antwerpen, twee jaar geleden uitgeroepen tot beste wijnrestaurant. Zijn training bij Rombouts begon al 6 maand voor het Belgische kampioenschap in oktober 2009. Toen Burssens daar als beste barista uit de bus kwam en de 'Gouden Portafilter' mee naar huis mocht nemen, begon de opleiding pas goed."Hij heeft een privétraining gekregen door een topprofessional in de UK, een training bij één van de juryleden van het internationaal kampioenschap in Denemarken en lessen in presentatietechnieken en Engelse uitspraak," aldus Rombouts-trainer Manu Demets, die zelf jarenlang een koffieshop in Brazilië uitbaatte en zijn poulain in heel het traject begeleidde. Rombouts liet daarenboven speciale koffiebonen overvliegen uit Brazilië en Burssens selecteerde water uit Japan, dat hij tijdens zijn 15' durende sessie op het wereldkampioenschap zal gebruiken."Als je pakweg tien jaar geleden op café een cappuccino bestelde, kreeg je 9 op 10 keer een koffie met slagroom", legt Demets uit. "Vandaag krijg je al vaker een echte Italiaanse cappuccino met gestoomde melk. Je ziet ook dat er bij ons meer en meer gespecialiseerde koffiebars openen. Dat is een goed teken: meer en meer horecazaken beseffen dat ze kwaliteit moeten bieden, van aan de gebrande koffiebonen tot in het kopje. Daarom hechten we bij Rombouts zoveel belang aan de opleiding van barista's: al meer dan 10 jaar kunnen mensen uit de horeca bij ons gratis opleidingen volgen. Getalenteerde barista's zoals Kenny Burssens maken volgens ons de weg vrij voor een professionele koffiecultuur in ons land, en dat willen wij alleen maar aanmoedigen."Ook het Franse zusterbedrijf van Rombouts, Malongo, scoorde onder begeleiding van barista-trainer Manu Demets op het nationale kampioenschap barista in Parijs, met een eerste plaats Latte art, Cup tasting (koffiedegustatie) en Barista (beste espresso).World Barista ChampionshipOp de World Barista Championship gaan de nationale kampioenen uit meer dan 50 landen gedurende 3 dagen met elkaar in competitie. Gedurende een performance van 15 minuten moet elke deelnemer 4 espresso's bereiden, 4 cappuccino's en 4 originele, zelf bedachte 'signature drinks' op basis van espresso. Het kampioenschap gaat dit jaar door in Londen, op dezelfde locatie als de koffiebeurs Caffè Culture.Woensdag 23 juni & donderdag 24 juni: eerste ronde.Vrijdag 25 juni: halve finale en finale.Het wereldkampioenschap kan live gevolgd worden via streaming op: [url=http://www.uwlink]www.worldbaristachampionship.com[/url]RomboutsRombouts, de Arabicaspecialist sinds 1896, perfectioneerde zich in de kunst van het koffiebranden. De Rombouts-ploeg selecteert zijn koffiebonen met de grootste zorg, maakt uitgebalanceerde mengelingen en houdt vast aan een langzaam brandproces volgens traditionele methodes. Om het helemaal af te maken brengt de Rombouts-barista koffieliefhebbers alle kneepjes bij voor het bereiden van de ultieme koffie. Zo garandeert Rombouts op elk moment het perfecte kopje koffie, al vier generaties lang.[url=http://www.uwlink]www.rombouts.com[/url]